Domácí rajčatové pesto
Ingredience
- 1 kg bio rajčat
- 2 stroužky bio česneku
- 3 lžíce bio extra panenského olivového oleje
- šťáva z bio citrónu
- bio bazalka
- sůl a bio pepř na dochucení
Postup
- Rajčata na spodní straně nařežeme nožem do tvaru křížku tak, aby se nám po spaření lépe loupala. Vložíme je do mísy a zalijeme převařenou horkou vodou tak, aby se celá ponořila. Necháme odstát a po vychladnutí oloupeme.
- Poté je rozkrojíme a vydlábneme semínka.
- Následně všechny ingredience vložíme do mixéru a mixujeme, dokud nevznikne kašovitá konzistence. Můžeme přidat také parmezán nebo chilli papričku dle chuti.
- Na závěr osolíme a opepříme.
Náš tip: Pro aromatičtější chuť můžete bazalku přidat až těsně před podáváním s těstovinami.