reklama
 

Co možná nevíte o hruškách: Kde se vzaly, proč je jíst, jak připravit koláč nebo džem

Hruškový džem s badyánem, hřebíčkem a skořicí

Co potřebujete:

  • 2 kg zralých hrušek
  • Ovocný pektin Labeta
  • 100 g třtinového cukru
  • 100 ml vody
  • 3 lžíce medu
  • 4 ks hřebíčku
  • 2 ks badyánu
  • 1 tyčinka celé skořice
  • kůra z 1,5 citronu

Jak postupujete:

  1. Omyté hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a nastrouhejte nahrubo. 
  2. Nastrouhané hrušky vložte do hrnce, podlijte vodou, přidejte med, koření a cukr promíchaný s ovocným pektinem. Vše za stálého míchání rozvařte na hustou kaši (cca 10 min). 
  3. Z hotového džemu vyjměte koření a naplňte do sklenic. Uzavřené sklenice obraťte dnem vzhůru a nechte zchladnout při pokojové teplotě.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama