reklama

Burger, falafel či kuře na kari: Cizrna v těch nejlahodnějších receptech

Cizrnový burger s červenou řepou

Ingredience

  • 200 g směsi na cizrnový falafel 
  • 300 ml studené vody
  • 2 lžičky oleje
  • 1 větší červená řepa
  • 1 hrst nasekaného koriandru
  • 1 hrst mletého římského kmínu
  • sůl a pepř na dochucení


Ingredience na avokádový dip

  • 1 avokádo
  • 1 malá červená cibule
  • 1 stroužek česneku
  • sůl a pepř na dochucení

Ingredience na hummusový dip

  • 200 g směsi na cizrnový hummus
  • 600 ml studené vody
  • 60 g sezamové pasty
  • sůl, pepř, chilli paprička na dochucení


Ingredience na kompletaci

  • rajče
  • mix salátů
  • hamburgerové housky

Zdroj: blogerka Gábi v kuchyni

Postup

  1. Směs na cizrnový falafel smícháme se studenou vodou. Přidáme ještě 2 lžičky oleje, promícháme a necháme odstát alespoň 5 minut.
  2. Ke směsi přimícháme najemno nastrouhanou červenou řepu, nasekaný koriandr, namletý kmín a dochutíme solí a pepřem. Rukou tvoříme placičky. Pečeme buď na oleji, nebo v troubě.
  3. Na avokádový dip si rozmačkáme na prkýnku avokádo a dáme do misky. Přidáme prolisovaný česnek a najemno nakrájenou cibulku. Promícháme a dochutíme solí a pepřem.
  4. Hummus si připravíme z 200 g směsi na hummus. Přidáme 600 ml vody a rozmixujeme dohladka. Přidáme cca 60 g sezamové pasty a opět rozmixujeme. Dochutíme solí, pepřem nebo chilli papričkou.
  5. Kompletujeme do hamburgerových housek. Na vrchní stranu housky dáme připravený hummus, na spodní stranu housky dáme připravený avokádový dip. Přidáme plátek rajčete, mix salátů a falafelovou placku z červené řepy.
  6. Podávat můžeme s pečenými batáty, brambory či červenou řepou.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama