Cizrnový burger s červenou řepou
Ingredience
- 200 g směsi na cizrnový falafel
- 300 ml studené vody
- 2 lžičky oleje
- 1 větší červená řepa
- 1 hrst nasekaného koriandru
- 1 hrst mletého římského kmínu
- sůl a pepř na dochucení
Ingredience na avokádový dip
- 1 avokádo
- 1 malá červená cibule
- 1 stroužek česneku
- sůl a pepř na dochucení
Ingredience na hummusový dip
- 200 g směsi na cizrnový hummus
- 600 ml studené vody
- 60 g sezamové pasty
- sůl, pepř, chilli paprička na dochucení
Ingredience na kompletaci
- rajče
- mix salátů
- hamburgerové housky
Zdroj: blogerka Gábi v kuchyni
Postup
- Směs na cizrnový falafel smícháme se studenou vodou. Přidáme ještě 2 lžičky oleje, promícháme a necháme odstát alespoň 5 minut.
- Ke směsi přimícháme najemno nastrouhanou červenou řepu, nasekaný koriandr, namletý kmín a dochutíme solí a pepřem. Rukou tvoříme placičky. Pečeme buď na oleji, nebo v troubě.
- Na avokádový dip si rozmačkáme na prkýnku avokádo a dáme do misky. Přidáme prolisovaný česnek a najemno nakrájenou cibulku. Promícháme a dochutíme solí a pepřem.
- Hummus si připravíme z 200 g směsi na hummus. Přidáme 600 ml vody a rozmixujeme dohladka. Přidáme cca 60 g sezamové pasty a opět rozmixujeme. Dochutíme solí, pepřem nebo chilli papričkou.
- Kompletujeme do hamburgerových housek. Na vrchní stranu housky dáme připravený hummus, na spodní stranu housky dáme připravený avokádový dip. Přidáme plátek rajčete, mix salátů a falafelovou placku z červené řepy.
- Podávat můžeme s pečenými batáty, brambory či červenou řepou.