reklama

Chřestová sezóna v plném proudu. Ty nejlepší slané i sladké recepty

Smažené chřestové tyčinky

Ingredience

  • 1 sklenice nakládaného bílého loupaného chřestu 
  • 60 g jemná strouhaná houska
  • škrobová moučka
  • 50 g strouhaný sýr parmazánského typu
  • 1 ks vejce
  • sůl
  • olej na smažení

Postup

  1.  Nakládaný chřest necháme okapat. Jemně strouhaný aromatický sýr promícháme se strouhankou. Vejce rozšleháme se lžící vlažné vody.
  2. Okapaný chřest obalíme ve škrobové moučce, smočíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance smíchané se sýrem. Obal zopakujeme a ve vyšší vrstvě oleje chřest usmažíme dorůžova. Necháme okapat na papírové utěrce.
  3. Smažený chřest podáváme teplý s nejrůznějšími dipy, čerstvou zeleninou a pečivem. Chřestové tyčinky však můžeme podávat i s bramborovou kaší jako lehkou večeři.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama