reklama

Chřestová sezóna v plném proudu. Ty nejlepší slané i sladké recepty

Chřest si pomalu začíná své místo nacházet i v českých kuchyních. Poptávka je po zelené i bílé odrůdě a v obou případech jde o ingredience, které rozzáří zdánlivě všední pokrm.

Prohlédnout grafiku
Foto: Shutterstock

Zelené i bílé stonky chřestu se v posledních letech staly nedílnou součástí jarní kuchyně. Asparagus nebo chřest se totiž hodí do celé řady pokrmů. A nebudeme tajit, že jeho samotná příprava nevyžaduje velké kuchařského umění. Přesto z obyčejného jídla dokáže vykouzlit netradiční pokrm, který se dá zhotovit právě v tomto období. 

Důležité je také zmínit, že chřest je bohatým zdrojem bílkovin, vitamínu A, vlákniny a kyseliny listové. Navíc díky vysokému obsahu draslíku napomáhá regulovat krevní tlak, obsahuje i železo a rutin. Dokáže tak posílit imunitní systém. A protože neobsahuje žádný cholesterol, patří rozhodně mezi dietní potraviny. 

Co z chřestu uvařit třeba na dnešní oběd nebo slavností večeři? Podívejte se do naší grafiky v úvodu. 

reklama
reklama