reklama

Chřestová sezona je tu: Vynikající recepty, které stojí za vyzkoušení

Pečený zelený chřest

Co budete potřebovat:

  • 1 svazek zeleného chřestu
  • 40 g másla

Podle chuti:

  • bylinková sůl
  • citron

Postup

  1. Předehřejeme troubu na 180 °C.
  2. Chřest omyjeme a podle potřeby odřízneme zaschlé a zdřevnatělé konce. Škrabkou na zeleninu oloupejte spodní třetinu stonků od hlavičky směrem dolů. V případě opravdu čerstvého a mladého chřestu je to potřeba jen malinko.
  3. Chřest uložíme do máslem vymazaného pekáčku, posypeme hrubou bylinkovou solí, zakapeme citronem, poklademe plátky másla a vložíme do trouby. Chřest pečeme asi 15 - 20 minut, trochu změkne, ale zůstane na skus.

Pečený zelený chřest podáváme jako zeleninovou přílohu či chuťovku.

Další skvělý recept na pečený chřest najdete na vaření.cz.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama