Aperol Spritz
Aperol Spritz byl poprvé namíchán v Padově na severu Itálie.
Poté, co bratři Luigi a Silvio Barbieriové převzali v roce 1912 obchod s nápoji svého otce, strávili dlouhých sedm let zdokonalováním receptu na jejich originální likér s názvem Aperol. A byl to, jak vidno, dobře investovaný čas. Dnes je zářivě oranžový alkoholický nápoj celosvětově známý a populární zejména díky "naředění" oblíbeným lehkým proseccem. Jako tzv. Aperol Spritz si koktejl získal pověst skvělého letního nápoje nejen v Itálii, ale v celé Evropě.
Jak Aperol Spritz připravit:
- 1 díl Aperolu
- 1 díl prosecca
- 1 střik minerální vody
- 1 plátek pomeranče
Naplňte sklenici několika kostkami ledu, nalijte prosecco, následně Aperol a doplňte trochou minerální vody. Nakonec přidejte plátek pomeranče a máte hotovo.
Nejlepší pro:
… každého, kdo si chce užít chuť skutečného italského aperitivu.
Chuť:
Ovocná, hořká, pikantní, ideální pro teplé dny.