reklama

Caipirinha, Cosmopolitan nebo Aperol Spritz: Jak namíchat nejlepší koktejly světa

Aperol Spritz

Aperol Spritz byl poprvé namíchán v Padově na severu Itálie.

Poté, co bratři Luigi a Silvio Barbieriové převzali v roce 1912 obchod s nápoji svého otce, strávili dlouhých sedm let zdokonalováním receptu na jejich originální likér s názvem Aperol. A byl to, jak vidno, dobře investovaný čas. Dnes je zářivě oranžový alkoholický nápoj celosvětově známý a populární zejména díky "naředění" oblíbeným lehkým proseccem. Jako tzv. Aperol Spritz si koktejl získal pověst skvělého letního nápoje nejen v Itálii, ale v celé Evropě.

Jak Aperol Spritz připravit:

  • 1 díl Aperolu
  • 1 díl prosecca
  • 1 střik minerální vody
  • 1 plátek pomeranče

Naplňte sklenici několika kostkami ledu, nalijte prosecco, následně Aperol a doplňte trochou minerální vody. Nakonec přidejte plátek pomeranče a máte hotovo.

Nejlepší pro:

… každého, kdo si chce užít chuť skutečného italského aperitivu.

Chuť:

Ovocná, hořká, pikantní, ideální pro teplé dny.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama