reklama

Caipirinha, Cosmopolitan nebo Aperol Spritz: Jak namíchat nejlepší koktejly světa

Black Russian

Black Russian byl poprvé namíchán v Bruselu (Belgie).

V roce 1949 namíchal barman hotelu Metropole Gustave Tops vůbec první Black Russian pro velvyslance USA. Možná se divíte, proč zrovna Belgičan vymyslel koktejl s "Ruskem" v názvu, ale důvod je prostý. Hlavní surovinou pro přípravu koktejlu je vodka a právě ta ruská je nejoblíbenější. Mimochodem, pokud do svého Black Russian přidáte kapku smetany, stane se z něj White Russian.

Jak Black Russian připravit:

  • 50 ml vodky
  • 25 ml likéru Kahlúa

Do sklenice vložte několik kostek ledu. Přidejte vodku a Kahlúu a pečlivě promíchejte.

Nejlepší pro:

… každého, kdo preferuje delikátnější chuť, než má rum s kolou. 

Chuť:

Káva a vodka se dokonale doplňují.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama