reklama

Caipirinha, Cosmopolitan nebo Aperol Spritz: Jak namíchat nejlepší koktejly světa

Bloody Mary

Tento pikantní nápoj byl poprvé namíchán v Paříži (Francie). 

V baru New York v Paříži bylo vytvořeno mnoho koktejlů, včetně oblíbené Bloody Mary. Nikdo přesně neví, zda byl nápoj pojmenován podle britské královny, americké filmové hvězdy, anebo krásné kabaretní umělkyně. Nezáleží na tom; Bloody Mary je dnes proslulá svou originální chutí a ve variantě virgin (bez alkoholu, kdy se vynechá vodka) známá také jako osvědčený "vyprošťovák" - nápoj proti kocovině. Směs rajčatové šťávy, citronu a soli následně probudí unavené tělo zpět k životu.

Jak Bloody Mary připravit:

  • 1 díl vodky
  • 4 díly rajčatové šťávy
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • worcesterská omáčka
  • tabasco
  • sůl
  • černý pepř
  • celerová nať a plátky citronu na ozdobu

Rajčatovou šťávu, vodku a citronovou šťávu nalijte do sklenice s ledem. Přidejte několik střiků worcesterské omáčky a tabasca, doplňte špetkou soli a pepře, dle vaší chuti. Vše promíchejte celerovou natí a ozdobte plátkem citronu.

Nejlepší pro:

… každého, kdo potřebuje trochu probrat a miluje rajčata.

Chuť:

Výrazná, někdy až ohnivá, zejména pokud si nedáte pozor při přípravě.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama