Bloody Mary
Tento pikantní nápoj byl poprvé namíchán v Paříži (Francie).
V baru New York v Paříži bylo vytvořeno mnoho koktejlů, včetně oblíbené Bloody Mary. Nikdo přesně neví, zda byl nápoj pojmenován podle britské královny, americké filmové hvězdy, anebo krásné kabaretní umělkyně. Nezáleží na tom; Bloody Mary je dnes proslulá svou originální chutí a ve variantě virgin (bez alkoholu, kdy se vynechá vodka) známá také jako osvědčený "vyprošťovák" - nápoj proti kocovině. Směs rajčatové šťávy, citronu a soli následně probudí unavené tělo zpět k životu.
Jak Bloody Mary připravit:
- 1 díl vodky
- 4 díly rajčatové šťávy
- 1 lžíce citronové šťávy
- worcesterská omáčka
- tabasco
- sůl
- černý pepř
- celerová nať a plátky citronu na ozdobu
Rajčatovou šťávu, vodku a citronovou šťávu nalijte do sklenice s ledem. Přidejte několik střiků worcesterské omáčky a tabasca, doplňte špetkou soli a pepře, dle vaší chuti. Vše promíchejte celerovou natí a ozdobte plátkem citronu.
Nejlepší pro:
… každého, kdo potřebuje trochu probrat a miluje rajčata.
Chuť:
Výrazná, někdy až ohnivá, zejména pokud si nedáte pozor při přípravě.