Kuřecí prsa s červenou řepou a hruškami
30 minut
Co budete potřebovat?
- 800 g kuřecích prsních řízků
- 80 ml olivového oleje
- sůl
- ½ lžičky grilovacího koření
- 1 červená cibule
- 2 hrušky
- 3 větvičky tymiánu
- 350 g červené řepy krájené na kostky nebo plátky
- 2 lžíce červeného vinného octa
- sůl a pepř
- 1 lžíce lesního medu
- 50 g natural kešu oříšků
- 1 lžička cukru krystal
- ½ citronu
- 100 g rukoly
- kuskus
Postup
- Maso očistěte, osušte a nakrájejte na menší plátky. Promíchejte s olejem, solí a grilovacím kořením. Cibuli nakrájejte na nudličky.
- Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky.
- Rozpalte pánev a zprudka opečte kuřecí maso dozlatova. V další pánvi orestujte cibuli s tymiánem a řepou.
- Přidejte ocet, osolte, opepřete, zalijte medem a chvíli povařte. Pánev po kuřecím mase vytřete ubrouskem a opečte v ní hrušky s kešu oříšky.
- Zaprašte cukrem, zakapejte šťávou z citronu a nechte lehcezkaramelizovat.
- Servírujte s kuskusem. Na talíř dejte nejprve kuskus a směs řepy, na ni vyskládejte hrušky, rukolu a nakonec ozdobte kuřecím masem.
Další recepty najdete na www.albert.cz.