reklama

7 receptů na rychlé a zdravé večeře pro celý týden

Hrášková polévka s česnekovým toastem

30 minut

Co budete potřebovat?

  • 2 lžíce rozpuštěného másla + 30 g másla do polévky
  • 2 stroužky česneku
  • 500 g mraženého hrášku
  • 1 l zeleninového vývaru (nebo 1 kostka bujónu)
  • 4 větvičky máty
  • 1,5 lžičky soli
  • 1 malá světlá bagetka
  • čerstvě mletý pepř
  • 4 lžíce kefíru

Postup

  1. Předehřejte troubu na 100 °C gril.
  2. Na másle zlehka orestujte najemno nakrájený česnek.
  3. Přidejte hrášek, trochu promíchejte a zalijte vývarem.
  4. Přidejte mátu, osolte a pět minut vařte. Mezitím vyložte plech pečicím papírem.
  5. Bagetu nakrájejte na velmi tenké plátky a vyskládejte na papír.
  6. Dejte péct na pět minut dozlatova.
  7. Nakonec polévku rozmixujte dohladka. Servírujte ozdobenou čerstvě mletým pepřem, toasty, lžící kefíru a lístkem máty.

Další recepty najdete na www.albert.cz.

 

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama