Hrášková polévka s česnekovým toastem
30 minut
Co budete potřebovat?
- 2 lžíce rozpuštěného másla + 30 g másla do polévky
- 2 stroužky česneku
- 500 g mraženého hrášku
- 1 l zeleninového vývaru (nebo 1 kostka bujónu)
- 4 větvičky máty
- 1,5 lžičky soli
- 1 malá světlá bagetka
- čerstvě mletý pepř
- 4 lžíce kefíru
Postup
- Předehřejte troubu na 100 °C gril.
- Na másle zlehka orestujte najemno nakrájený česnek.
- Přidejte hrášek, trochu promíchejte a zalijte vývarem.
- Přidejte mátu, osolte a pět minut vařte. Mezitím vyložte plech pečicím papírem.
- Bagetu nakrájejte na velmi tenké plátky a vyskládejte na papír.
- Dejte péct na pět minut dozlatova.
- Nakonec polévku rozmixujte dohladka. Servírujte ozdobenou čerstvě mletým pepřem, toasty, lžící kefíru a lístkem máty.
Další recepty najdete na www.albert.cz.