Krůtí prsa s modrým sýrem a polníčkem
30 minut
Co budete potřebovat?
- 250 g loupané pohanky
- 1 balení čerstvé bazalky, nebo velká hrst bazalkových lístků
- 6 krůtích prsních řízků
- 125 ml balsamikového octa
- 6 lžic olivového oleje + na potření grilovací pánve
- 1 a půl lžičky soli
- čerstvě mletý pepř
- 200 g sýra Niva
- 140 g polníčku
- 170 g cherry rajčat
Postup
- Pohanku propláchněte a vařte v osolené vodě nebo vývaru dle návodu na obalu.
- Bazalku rozmixujtedojemna spolu se třemi lžícemi olivového oleje a dejte stranou.
- Maso nakrájejte na plátky a vložte douzavíratelné plastové krabičky. Ocet, olej, sůl a pepř smíchejte v misce. Marinádou přelijte krůtí maso, uzavřete a lehce jí zatřeste, aby se maso v marinádě obalilo.
- Nechte odležet alespoň 10 minut. Rozpalte grilovací pánev, lehce ji potřete olejem a pak na ní maso opečte, šest minut z každé strany.
- Hotovou pohanku promíchejte s balsamikovým olejem.
- Steaky podávejte ozdobené dvěma plátky sýra, s bazalkovou pohankou a s oblohou z polníčku a cherry rajčat.
Další recepty najdete na www.albert.cz.