Nepečený tříbarevný dort
Ingredience, ovocná vrstva:
- 2 hrnky lesního mraženého ovoce (cca 300 g)
- 3 lžíce chia semínek
- 1 lžíce medu
Ingredience, kokosová (bílá vrstva):
- 400 ml kokosového krému
- ¾ hrnku strouhaného kokosu
- špetka vanilky
Ingredience, spodní datlová vrstva:
- ½ hrnku bezlepkových ovesných vloček
- 1 hrnek strouhaného kokosu
- 2 vrchovaté lžičky nepraženého kakaa
- 6 měkkých datlí medjoul
- 1 lžíce ghí či kokosového oleje
- 1 lžíce vody
Postup:
- Ovocná horní vrstva - Začneme horní vrstvou. Do malého kastrůlku nasypeme 300 g zmraženého ovoce a zahříváme na středním plameni. Jakmile ovoce rozmrzne a pustí vodu, přidáme 3 lžíce chia semínek. Za stálého míchání necháme pomalinku vařit cca 10 min. Na závěr přimícháme 1 lžíci medu a necháme vychladnout.
- Kokosová vrstva - Přesypeme si ¾ hrnku strouhaného kokosu do mixéru a trochu jej rozmixujeme, aby byl jemnější. Poté ho v misce smícháme s kokosovým krémem a špetkou vanilky. Dáme chladit do ledničky.
- Spodní vrstva - V mixéru si důkladně rozmixujeme ½ hrnku ovesných vloček, 6 nasekaných datlí medjoul s 1 hrnkem strouhaného kokosu a 2 lžičkami kakaa. Následně přidáme lžíci ghí či kokosového oleje plus lžíci vody a znovu mixujeme. Nyní už by těsto mělo lepit, takže ho přendáme na připravený pečicí papír, který máme položený na větším prkýnku. Z těsta si uděláme kouli, na ni položíme pečicí papír č. 2 a válečkem si přes papír připravíme první vrstvu. Prsty či nožem doladíme okraje.
- Na spodní vrstvu už opatrně mažeme kokosovou a na ni pak ovocnou vrstvu.
- Na závěr necháme ztuhnout v lednici.
Autor: Pgfoodies.com