reklama

Šest bezlepkových dezertů, které stojí za to vyzkoušet

Nepečený tříbarevný dort

Ingredience, ovocná vrstva:

  • 2 hrnky lesního mraženého ovoce (cca 300 g)
  • 3 lžíce chia semínek
  • 1 lžíce medu

Ingredience, kokosová (bílá vrstva):

  • 400 ml kokosového krému
  • ¾ hrnku strouhaného kokosu
  • špetka vanilky

Ingredience, spodní datlová vrstva:

  • ½ hrnku bezlepkových ovesných vloček 
  • 1 hrnek strouhaného kokosu
  • 2 vrchovaté lžičky nepraženého kakaa
  • 6 měkkých datlí medjoul
  • 1 lžíce ghí či kokosového oleje
  • 1 lžíce vody

Postup:

  1. Ovocná horní vrstva - Začneme horní vrstvou. Do malého kastrůlku nasypeme 300 g zmraženého ovoce a zahříváme na středním plameni. Jakmile ovoce rozmrzne a pustí vodu, přidáme 3 lžíce chia semínek. Za stálého míchání necháme pomalinku vařit cca 10 min. Na závěr přimícháme 1 lžíci medu a necháme vychladnout.
  2. Kokosová vrstva - Přesypeme si ¾ hrnku strouhaného kokosu do mixéru a trochu jej rozmixujeme, aby byl jemnější. Poté ho v misce smícháme s kokosovým krémem a špetkou vanilky. Dáme chladit do ledničky.
  3. Spodní vrstva - V mixéru si důkladně rozmixujeme ½ hrnku ovesných vloček, 6 nasekaných datlí medjoul s 1 hrnkem strouhaného kokosu a 2 lžičkami kakaa. Následně přidáme lžíci ghí či kokosového oleje plus lžíci vody a znovu mixujeme. Nyní už by těsto mělo lepit, takže ho přendáme na připravený pečicí papír, který máme položený na větším prkýnku. Z těsta si uděláme kouli, na ni položíme pečicí papír č. 2 a válečkem si přes papír připravíme první vrstvu. Prsty či nožem doladíme okraje.
  4. Na spodní vrstvu už opatrně mažeme kokosovou a na ni pak ovocnou vrstvu.
  5. Na závěr necháme ztuhnout v lednici.

Autor: Pgfoodies.com

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama