reklama

Šest bezlepkových dezertů, které stojí za to vyzkoušet

Makové tyčky

Ingredience na těsto:

  • 350 g moučkového cukru
  • 2 bílky
  • 250 g mletého máku
  • 1 lžíce rumu
  • 1 lžička mleté vanilky
  • špetka soli

Ingredience na polevu:

  • 1/2 bílku
  • 75 g cukru moučka
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy

Postup:

  1. Ve velké míse smíchejte mletý mák, cukr, vanilku a rum. V druhé nádobě ušlehejte sníh ze dvou bílků se špetkou soli a následně jej propojte s makovou směsí.
  2. Nyní si připravte polevu. Z poloviny bílku, cukru a citronové šťávy ušlehejte hladkou polevu.
  3. Předehřejte si troubu na 160 °C. Na vále mezi dvěma listy pečicího papíru vyválejte těsto na 3 mm tenký plát. Tento plát rovnoměrně potřete polevou a pomocí rádýlka nebo nože jej nakrájejte na malé obdélníčky. Mohou to být například i malé tyčky či čtverečky, jen nezapomeňte, že se při pečení zvětší.
  4. Vykrájené kousky dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě na 160 °C přibližně 15 minut. Výsledné tyčinky by uvnitř měly zůstat ještě takové lepivější a poleva bílá. Pokud byste je pekli déle, budou suché - jako sněhové pusinky. Hotové tyčinky skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

Autor: Kitchenette.cz

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama