reklama

Šest bezlepkových dezertů, které stojí za to vyzkoušet

Fazolové brownies z datlí servírované se zmrzlinou

Ingredience:

  • 300 g uvařených černých či červených fazolí
  • 250 g nasekaných vypeckovaných datlí, ideálně Madjool
  • 3 šťastná vejce
  • 125 g jablečného pyré
  • 1 lžička mleté vanilky
  • 50 g kvalitního kakaa
  • 1/2 lžičky kvalitní soli
  • (hrst nasekaných ořechů - vlašské nebo pekanové)
  • 3/4 lžičky sody na pečení

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 175 °C. Vyložte papírem na pečení nebo vymažte tukem ve spreji formu na brownies o rozměrech 20 x 20 cm. Můžete také použít třeba formu na jednoporcové brownies.
  2. Všechny ingredience kromě sody na pečení a ořechů dejte do nádoby blenderu a rozmixujte do hladka. Na závěr krátce vmíchejte sodu a ihned těsto přemístěte do formy, rovnoměrně rozprostřete stěrkou, popřípadě posypejte ořechy a dejte péct do trouby.
  3. Pečte 20-25 minut. Brownies by měly být uvnitř stále velmi vlhké. Servírujte klidně i ještě teplé či vychladlé. Skvěle chutnají se zmrzlinou nebo šlehačkou.

Autor: Kitchenette.cz

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama