Ve velké míse smíchejte mletý mák, cukr, vanilku a rum. V druhé nádobě ušlehejte sníh ze dvou bílků se špetkou soli a následně jej propojte s makovou směsí.
Nyní si připravte polevu. Z poloviny bílku, cukru a citronové šťávy ušlehejte hladkou polevu.
Předehřejte si troubu na 160 °C. Na vále mezi dvěma listy pečicího papíru vyválejte těsto na 3 mm tenký plát. Tento plát rovnoměrně potřete polevou a pomocí rádýlka nebo nože jej nakrájejte na malé obdélníčky. Mohou to být například i malé tyčky či čtverečky, jen nezapomeňte, že se při pečení zvětší.
Vykrájené kousky dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě na 160 °C přibližně 15 minut. Výsledné tyčinky by uvnitř měly zůstat ještě takové lepivější a poleva bílá. Pokud byste je pekli déle, budou suché - jako sněhové pusinky. Hotové tyčinky skladujte ve vzduchotěsné nádobě.