Kapustnica s houbami a sušenými švestkami
300 g kysaného zelí Znojmia
2 kusy cibule
5 stroužků česneku
5 kuliček černého pepře
2 kusy bobkového listu
hrst sušených hub
1 lžíce sladké mleté papriky
250 G Uzeného vepřového plecka
2 brambory
60 g sušených švestek
3 kuličky nového koření
1 ks klobásy
20 g másla
Postup
Houby namočte předem a sušené švestky propláchněte horkou vodou. Uzené pečlivě omyjte a s kořením dejte vařit do studené vody. Po 15 minutách přidejte brambory nakrájené na kostičky. Vařte je do změknutí a teprve potom přidejte scezené kysané zelí. Vodu ze zelí zatím uchovejte pro případné dochucení. Přidejte scezené houby, česnek i sušené švestky a vařte zhruba tři čtvrtě hodiny. Pak vyjměte maso a nakrájejte ho na kousky. V rendlíku nechte rozpustit máslo a krátce na něm nechte rozvonět sladkou papriku. Vmíchejte zpátky do polévky. Přidejte nakájené uzené a kolečka klobásy a vařte ještě asi 15 minut. Hotovou polévku dochuťte solí a pepřem. Můžete jí také dodat říz lákem ze zelí.