Salát Caesar se sardinkami
2 plechovky Baltických sardinek King Oscar v rostlinném oleji
1 balíček slaniny, ca. 120g
4 plátky bílého chleba
1 římský salát
Zálivka
1 žloutek
½ lžičky octa
½ lžičky dijonské hořčice
1 dl olivového oleje
sůl a pepř
Postup
Na pánvi osmahněte slaninu, vyjměte a na papírové utěrce osušte. Tuk ponechte v pánvi.
Odkrojte z chleba kůrku a nakrájejte jej na kostičky. Ty pak opečte na pánvi v tuku ze slaniny, dokud nebudou zlaté a křupavé.
Odstraňte vnější ovadlé listy ze salátu, opláchněte jen a osušte. Rozdělte rovnoměrně na 4 talíře. Přidejte krutony, sardinky a opečenou slaninu.
Promíchejte metličkou ingredience na dresing a nalijte salát.