Tapenáda z Baltických sardinek v ostré tomatové omáčce
Suroviny na 24-36 porcí - předkrm
1plechovka King Oscar Baltických sardinek v rostlinném oleji
1plechovka King Oscar Baltických sardinek v ostré tomatové omáčce
1 a 1 / 2 šálku krájených černých oliv
3 lžíce kapar, opláchnuté a odkapané
1/2 čajové lžičky čerstvě nasekaného tymiánu
1 až 2 polévkové lžíce olivového oleje
12-18 cherry rajčat
sůl a pepř dle chuti
Postup
Slijte olej ze sardinek a rybičky rozkrájejte na kousky, cherry rajčata omyjte a také pokrájejte na malé kousky nebo kolečka. Směs promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
Tip krále Oscara: Podávejte na opečenou bagetku, kterou nakrájíte na plátky a po obou stranách nasucho opečete na pánvi. Varinatou je servírování na půlkách vydlabaných rajčat nebo na slaných krekrech.