reklama

TOP recepty na víkend: Inspirujte se a nebudete litovat

Cheesecake s borůvkami a špaldovým korpusem

Ingredience na krémovou část:

625 g krémového sýra

120 g krupicového cukru

1 vanilkový cukr

125 ml 30% smetany

100 g borůvek

3 vejce

Ingredience na korpus:

80 g másla

50 g krupicového cukru

90 g špaldové celozrnné mouky Babiččina volba

50 g mletých mandlí

Lžička skořice

Kůra z 1 citronu

Postup

Připravte si korpus tak, že smícháte všechny suché ingredience a zalijete

je rozpuštěným máslem.

Rukama vypracujte hutnější drobenku a tu vysypte do pečicím papírem vyložené dortové formy (o průměru cca 20 cm).

Drobenku rozprostřete po celém dnu formy a pořádně ji umačkejte.

Vložte do trouby předehřáté na 180°C a pečte dozlatova, asi 15 min.

Krémový sýr, cukr, vanilkový cukr a vejce promíchejte. Nešlehejte, aby se do směsi nedostal vzduch.

Až se vše spojí, vmíchejte smetanu a rozdělte vzniklou krémovou náplň na dvě části.

Do jedné z částí vmíchejte borůvky, které můžete předem trošku rozmačkat.

Do formy na korpus nalijte 1/3 bílé části krému, do druhé vrstvy 1/3 borůvkové části a tento postup opakujte, až bude ve formě všechna náplň.

Pomocí špejle vytvořte v krému různé vzory a potom vložte formu do trouby předehřáté na 175 °C.

Po 15 min snižte teplotu na 115 °C a pečte ještě asi 50 min. Cheesecake je hotový, když okraje jsou pevné a střed se mírně třepe.

Po upečení vypněte troubu, otevřete dvířka a nechte v ní cheesecake odstát do pokojové teploty. Poté ho před podáváním vychlaďte.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama