Jarní zeleninový salát s tuňákem a vařenými vajíčky
Směs listových salátů dle chuti
2 lžíce kapar
2 kusy jarní cibulky
4 kusy natvrdo uvařeného vejce
2 sklenice tuňák filety v olivovém oleji Vasco da Gama
8 kusů sušených rajčat v v oleji
Zálivka:
1 lžíce dijonské hořčice
šťáva z citronu z jednoho kusu
sůl dle chuti
100 ml olivového oleje
Pepř dle chuti
Postup
Pečlivě omyjte salátové listy a osušte, například v salátové odstředivce. Natrhejte na kousky a dejte do salátové mísy. Oloupejte vajíčka, tuňákové filety a kapary slijte, nakrájejte sušená rajčata na plátky.
Smíchejte se salátem a vajíčka naaranžujte navrch. Suroviny na zálivku pořádně prošlehejte a zalijte salát.
Podávejte s čerstvým pečivem nebo jako přílohu k masu.