reklama

Originální velikonoční recepty: Je libo makový mazanec, sušenky nebo králičí roládu?

Špenátové koule s bulgurem a tomato paprikovou omáčkou

Co budete potřebovat

Masové koule:

  • hovězí a vepřové mleté maso 1kg

  • vejce 2 kusy, strouhanka 100g

  • mléko 0,15l, olej 50g

  • sůl a pepř podle chuti

  • česnek 30g, cibule 150g

  • mražené špenátové listy Dione 250g

Bulgur s pečenou zeleninou

  • bulgur 0,5

  • olej olivový 0,1l

  • cibule 100g, jarní cibulka 1kus

  • papriky barevné čerstvé 200g, cuketa 150g

  • bazalka čerstvá 25g, sůl a pepř podle chuti

Tomato papriková omáčka s červenou čočkou

  • cibule 150g, rajčata 350g

  • papriky čerstvé barevné 450g

  • řapikatý celer 150g, česnek 5g

  • protlak rajčatový Otma 150g

  • cukr 40g, sůl 20g, olej 0,1l

  • zeleninový vývar 1l, červená čočka 100g

Postup

1) Do mletého masa přidáme vejce a namočenou strouhanku v mléce,osolíme opepříme a dochutíme česnekem a přidáme mražený špenát, který jsme si orestovali na cibulce a nechali ho zchladnout. Vše promícháme a vytvoříme kuličky, které upečeme při 130stupních v troubě cca 20minut.

2) Bulgur uvaříme v osolené vodě do měkka a poté smícháme s orestovanou zeleninou na olivovém oleji a dochutíme sekanou bazalkou.

3) Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli,papriky, rajčata a  řapikatý celer, krátce restujeme a přidáme protlak Otma a zalijeme zeleninovým vývarem. Osolíme a přidáme cukr, vše vaříme cca 20minut a poté rozmixujeme. Následně přidáme vařenou červenou čočku a pak ještě rozmixujeme a ještě krátce povaříme a můžeme dochutit bazalkou,nebo různými bylinkami a podáváme s masovými kuličkami a zeleninovým bulgurem.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama