reklama

Originální velikonoční recepty: Je libo makový mazanec, sušenky nebo králičí roládu?

Velikonoční jidáše s višnovou polevou

Co budete potřebovat:

  • 1 balení droždí (42 g)

  • 100 g třtinového cukru BIOHARMONIE

  • 100 ml mléka

  • 250 g másla

  • vanilkový cukr

  • špetka soli

  • kůra z 1 citrónu

  • 2 vejce

  • 350 g bílé pšeničné mouky hladké BIOHARMONIE

  • 150 g pšeničné mouky celozrnnéjemně mleté BIOHARMONIE

Višňová omáčka:

  • 400 g mražených višní

  • 20 g vanilkového cukru

  • 150 g medu

  • 100 ml vody (dle hustoty)

Postup

Jidáše:

1) Droždí rozdrobíme, přidáme lžičku cukru a cca 100 ml vlažného mléka. Promícháme a necháme v teple vzejít (asi15 minut). Máslo utřeme s 50 g třtinového cukru, přidámevanilkový cukr, špetku mořské soli, nastrouhanou kůru z jednoho citrónu a vejce. Přidáme prosátou mouku a prohněteme.

2) Přidáme vzešlý kvásek a hněteme na hladké těsto.Z těsta vykrajujeme váleček, který rozdělíme na 16 kusů.

3) Každý kus těsta rozválíme na váleček dlouhý cca 30 - 35cma obalíme ho ve třtinovém cukru. Z jednotlivých obalenýchválečků vytvoříme podkovy, které zatočíme kolem sebetak, aby vznikly pletýnky. Umístíme je na vymaštěný plecha necháme v teple dokynout.Poté pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C cca 15 - 20min.

Višňová omáčka:

Mražené, vypeckované višně vložíme do hrnce a přidámevodu. Přivedeme k varu, krátce povaříme (do změknutí),rozmixujeme ponorným mixér a dle chuti dosladíme medem.

Zdroj: www.probio.cz

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama