Před vařením vajíčka vyndáme na chvíli z lednice, aby získala pokojovou teplotu. Připravujeme je maximálně 8 minut a nepoužíváme čerstvou surovinu, skořápka by šla špatně oloupat.
Aby při vaření vajíčko neprasklo, přidejte do vody trochu soli. Stejně tak skořápku ochrání ocet, který nakonec usnadní i samotné loupání.
Máte-li rádi měkký žloutek, měli byste znát tyto varianty a dobu přípravy:
1/ Vejce na tvrdo vaříme 7 minut. (bílek a žloutek jsou tuhé)
2/ Vejce na hniličku se vaří 4,5 minuty. Podáváme v držáku tzv. "ve slepičce" a naklepáváme jen vršek skořápky.(bílek tuhý, žloutek táhlý)
3/ Vejce ztracená se vaří 3 minuty bez skořápky. (bílek tuhý, žloutek tekutý)
4/ Vejce na měkko se vaří 3 minuty ve skořápce a následně se zchladí. Podáváme ve skle s trochou másla a pažitkou. (bílek tuhý, žloutek tekutý)
Centrum.cz | Atlas.cz 1999 – 2024 © Economia, a.s. | O nás | Všechny služby | Volná místa
Inzerce | Služby firmám | Všeobecné podmínky | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Zpracování osobních údajů | Audiovizuální mediální služby | Nápověda
Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků, je bez souhlasu Economia, a.s. zapovězeno.
Bez souhlasu Economia, a.s. je zapovězeno též rozmnožování obsahu pro účely automatizované analýzy textů nebo dat podle ustanovení § 39c autorského zákona.