reklama

Chyby, které děláme při přípravě vajíček. Jsou zbytečné

Správná "míchanice"

Patří mezi oblíbenou víkendovou snídani, která potěší celou rodinu. Nejhorší, co se vám může stát, že je na pánvi usušíte do nepoživatelné formy. Podle šéfkuchaře Gordona Ramsaye si nejlepší míchanici připravíte snadno, jen myslete na tato základní pravidla:

1/ Vajíčka rozklepneme rovnou jen v případě, že máme povrch nádoby, ve které se dá dále šlehat. Pokud jde například o teflonovou pánev, nejprve si je rozmícháme v misce, abychom do nich dostali vzduch. Našleháme je až těsně před vléváním do nádoby, jinak z nich vzduch vyprchá.

2/ Předem nesolíme, protože pustí hodně vody a nejsou dobrá.

3/ Dochucujeme až po vypnutí pánve na závěr.

4/ Po rozklepnutí přidejte trochu másla, které jim dodá nadýchanou konzistenci.

5/ Nikdy je nevystavujte vysoké teplotě. Ideálně je zahřívejte pomalu.

6/ Když se začnou lehce propojovat, vypněte plotnu a opatrně je dodělávejte jen v rozehřáté nádobě.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama