Domácí pohankové müsli
Müsli jsou pro mnoho lidí startem dne, jenže ty, které se prodávají běžně v obchodech, nejsou svým složením zrovna ideální. Víte, že si je snadno můžete připravit doma? Stačí jen smíchat to, co máte nejradši a společně vše upéct. Výhodu mají v tom, že se dají kombinovat na mnoho způsobů.
Co budete potřebovat:
- 2 hrnky ovesných vloček
- 2 hrsti sušeného strouhaného kokosu
- 1 hrst pohanky (kroupy)
- 1 hrst slunečnicových semínek
- 1 hrst celých mandlí
- 1 hrst nasekaných kešu oříšků
- 1 hrst nakrájených datlí
- 1 hrst sušených brusinek
- 2 lžičky chia semínek
- 80g rozpuštěného másla
- 50ml medu
- špetka soli
Postup
- Ve velké hluboké míse si smícháme suché suroviny kromě datlí, brusinek a kokosu. Pokud byste radši měli pohanku měkčí, tak ji nejdříve povařte.
- Do směsi postupně zamícháme rozpuštěné máslo a med tak, aby se kompletně celá směs propojila a byla "mokrá".
- Vše přesypeme na plech a dáme péct na 150°C.
- Pečení trvá přibližně hodinu s tím, že je každých 10 minut potřeba směs promíchávat a je potřeba pravidelnost opravdu dodržovat, jinak se Vám připeče a bude po srandě.
- Nakonec vmícháme datle, brusinky a kokos.
- Necháme směs vychladnout a přemístíme ji do uzavíratelné dózy, kde vydrží dlouho.