reklama

8 zajímavostí o zmrzlině: Pokud trpíte stresem, dopřejte si velkou porci!

Dělení zmrzliny

Není zmrzlina jako zmrzlina. Dělí se na 6 typů:

  • Zmrzliny mléčné - obsahují nejméně 2,5 % mléčného tuku, neobsahují tuk  rostlinný.
  • Zmrzliny smetanové - obsahují alespoň 8 % mléčného tuku, neobsahují rostlinný tuk.
  • Zmrzliny s obsahem rostlinného tuku min. 5 %.
  • Zmrzliny vodové bez obsahu tuku. 
  • Zmrzliny ovocné - jsou vyrobeny z vody a obsahují nejméně 15 % ovocné složky (jedná-li se o citrusy a exotické ovoce, dolní hranice je 10 %), nepřidává se do nich tuk.
  • Zmrzliny sorbetové - obsahují nejméně 25 % ovocné složky (jedná-li se o citrusy a exotické ovoce, dolní hranice je 15 %), nepřidává se do nich tuk.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama