reklama

8 zajímavostí o zmrzlině: Pokud trpíte stresem, dopřejte si velkou porci!

Točenou, kopečkovou, nebo na dřívku?

A kterou preferujete vy?

  • Točená zmrzlina je zmrzlina připravovaná z tekuté směsi během odběru ze zmrzlinového stroje. Takové zmrzlině se někdy říká "soft", lehká, měkká, jemná.
  • Kopečková zmrzlina je zmrzlina tužší konzistence a k její přípravě se používají výrobníky zmrzliny, v nichž po vložení zmrzlinové směsi dochází k zmražení celé dávky najednou. 
  • Nanuk je druh mraženého výrobku zpravidla na dřívku. Poprvé se dřívko použilo do zmrzliny v roce 1921.
  • České pojmenování "nanuk" pochází z 20. let 20. století. Název je odvozen od eskymáckého lovce Nanuka, hlavní postavy etnografického filmu Roberta Flahertyho. Nanuk je původně eskymácký bůh - pán medvědů.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama