reklama

5 chyb, kterých se dopouštíte v souvislosti se snídaní: Mohou vám bránit v hubnutí

Snídáte müsli plné cukru

Zdravou, lehce stravitelnou a variabilní snídaní mohou být i různá müsli, snídaňové směsi a kaše. Ale zde si musíme dávat pozor, abychom do sebe neládovali zbytečně moc cukrů a nepřepískli to s výší glykemického indexu. Příkladem mohou být různé doslazované či kukuřičné lupínky. "Ačkoliv se energeticky různé snídaňové směsi, ovesné vločky či kukuřičné lupínky pohybují podobně, je důležité sledovat na obalech obsah vlákniny a cukrů. Většina produktů obsahuje zbytečně vysoké množství rychlých sacharidů. Čím více cukrů a méně vlákniny, tím vyšší glykemický index a taková snídaně bude tělu dodávat nadbytečné kalorie a méně nás zasytí. Ideální pro zdravou snídani jsou cereální směsi, které se obejdou bez konzervantů, barviv, rafinovaných cukrů a obsahují ingredience v biokvalitě či ve stravitelnější formě jako například naklíčená ovesná zrna," dodává František Lomský. 

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama