reklama

Špatnou náladu může způsobovat i jídlo. Podívejte se, které byste měli raději omezit

Pasterovaná kysaná zelenina

Mikrobiom miluje vše, co je přirozeně fermentováno. Kysané zelí, kvašené okurky či nápoje fermentované pomocí kvasinek - po těchto potravinách náš zažívací systém jen kvete. Pozor ale dejte na to, aby byly potraviny skutečně vyráběny procesem kvašení a kyselá chuť nebyla dodána octem. Jak upozorňuje Michal Nikodem, je také důležité si dát pozor na to, jak jsou tyto produkty prodávané: "Mnohdy se totiž stane, že v obchodě koupíte kvašené zelí, ale aby dlouho vydrželo a aby se pytlíky se zelím v regále nenafukovaly, přidají výrobci do zelí stabilizátory. Tím fermentaci ukončí, ale z živé potraviny se stane potravina vyvolávající tvorbu toxických mikroorganismů," podotýká Nikodem. 

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama