Ačkoliv mnozí výživoví poradci tvrdí, že je nutné jíst pravidelně několikrát denně (někteří doporučují až 6 porcí za den), ve skutečnosti to takto nelze zevšeobecňovat. "Zdravé tělo si dokáže většinou samo říct, kdy má skutečně hlad. Počet denních porcí je značně individuální záležitost, ale podle ájurvédy bychom měli mít mezi jídly šestihodinové pauzy, a to bez svačinek. Velmi důležité je zaměřit se na kvalitu potravin, protože spolu s jídlem přijímáme i jeho energii, která se stává naší součástí. Doporučuji zaměřit se hlavně na kvalitní potraviny, které dodají tělu potřebné živiny a které odpovídají denní zátěži. Ideální je, když známe původ potravin," říká lektorka jógy a zakladatelka Domu jógy, Věra Vojtěchová.
Centrum.cz | Atlas.cz 1999 – 2024 © Economia, a.s. | O nás | Všechny služby | Volná místa
Inzerce | Služby firmám | Všeobecné podmínky | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Zpracování osobních údajů | Audiovizuální mediální služby | Nápověda
Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků, je bez souhlasu Economia, a.s. zapovězeno.
Bez souhlasu Economia, a.s. je zapovězeno též rozmnožování obsahu pro účely automatizované analýzy textů nebo dat podle ustanovení § 39c autorského zákona.