Christina Aguilerová
Na vyváženou stravu a životní styl se dala Christina Aguilerová a shodila třicet kilo. Omezila alkohol a začala se vyhýbat primárně nezdravým jídlům od hranolek až po čokoládové palačinky. K snídani si obvykle dává borůvky, půlku avokáda a krůtí maso, k svačině celer s mandlovým máslem, k obědu má kuřecí prsa se zeleninovým salátem (samozřejmě bez dresingu), svačinu tvoří krevetový koktejl a večeře se skládá z kuřete, rybího kari a sklenky vína.
"Nadváha je ve většině případů způsobená nadměrnou konzumací energie, tedy potravin a jídel s vysokým podílem tuku a cukru, případně konzumací slazených nebo alkoholických nápojů. K úspěšnému snížení nadváhy tak pochopitelně vede jejich omezení nebo vyloučení z jídelníčku. Stravovat se ale podle jídelníčku Christiny Aguilerové považuji za nevhodné, odpovídá to její profesi a prostředí spíš než příkladu plnohodnotného stravování pro českou populaci. V americkém prostředí je většina nadváhy a obezity způsobena jiným druhem stravování než u nás, proto je třeba vždy přizpůsobit dietu českému prostředí," říká Tamara Starnovská, odborná konzultantka systémů nutriční péče v oblasti sociální a komunitní péče a předsedkyně Sekce výživy a nutriční péče.