Vejce v aspiku
Ingredience:
- 100 gramů šunky
- 300 ml vody
- 4 vejce natvrdo
- 2 lžičky práškové želatiny
- 1 plechovka sterilované karotky s hráškem
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Želatinu rozmícháme ve vlažné vodě, necháme asi 10 minut bobtnat, pak zvolna zahřejeme téměř k varu a odstavíme z tepelného zdroje.
Ploché misky vypláchneme studenou vodou, na dno rozdělíme šunku, na ni položíme vždy dvě poloviny vejce žloutky dolů, kolem naaranžujeme hrášek a na kolečka nakrájenou karotku. Do takto připravených misek přendáme polévkovou lžící již tuhnoucí želatiny tak, aby vejce částečně vykukovala. Nakonec do želatiny vložíme po snítce petrželky a necháme v chladničce dokonale ztuhnout.
Vejce v aspiku podáváme s čerstvým pečivem.
Zdroj: Vaření.cz