reklama

Co dělat s vejci z Velikonoc? Zkuste tyhle rychlé recepty a budete za hvězdu kuchyně

Vejce v aspiku

Ingredience:

  • 100 gramů šunky
  • 300 ml vody
  • 4 vejce natvrdo
  • 2 lžičky práškové želatiny
  • 1 plechovka sterilované karotky s hráškem

Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Želatinu rozmícháme ve vlažné vodě, necháme asi 10 minut bobtnat, pak zvolna zahřejeme téměř k varu a odstavíme z tepelného zdroje.

Ploché misky vypláchneme studenou vodou, na dno rozdělíme šunku, na ni položíme vždy dvě poloviny vejce žloutky dolů, kolem naaranžujeme hrášek a na kolečka nakrájenou karotku. Do takto připravených misek přendáme polévkovou lžící již tuhnoucí želatiny tak, aby vejce částečně vykukovala. Nakonec do želatiny vložíme po snítce petrželky a necháme v chladničce dokonale ztuhnout.

Vejce v aspiku podáváme s čerstvým pečivem.

Zdroj: Vaření.cz

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama