reklama
 

VIP Prostřeno: Vyzkoušejte exotické recepty se zázvorem

Recepty z VIP Prostřeno jsou tu. Podívejte se, co se vařilo minulý týden. V hlavní roly - zázvor!

Foto: www.iprima.cz

Divákům Prima family uplynulý týden vařila a prostírala hvězdná čtyřka v podání Saskie Burešové, Ladislava Županiče, Jaroslava Sypala a Milana Drobného. Ochutnejte recepty z VIP Prostřeno.

Minulý týden nebylo o zábavu a humor nouzi. Hosté si pochutnali a díky receptům ze zázvoru, udělali také něco pro své zdraví. Pochutnejte si i vy na exotickém kuřecí směsi, grilovaném lilku a gratinovaných lesních plodech.

Marinovaný grilovaný lilek s mozzarellou a balsamikem podle Ladislava Županiče

Budete potřebovat:

  • 1 lilek
  • rajčata
  • cibuli
  • petrželku
  • mozzarellu
  • olivový olej
  • ocet balsamico
  • česnek

Lilek si nakrájíme na kolečka a osolíme. Necháme ho vypotit a mezi tím si uděláme směs z nakrájených rajčat, cibule, česneku, soli, oleje, petrželky a balsamika. Lilek potřeme olejem a dáme na gril. Po upečení servírujeme na talíř a na každé kolečko dáme směs ochucených rajčat, kterou jsme si připravili.

Exotická variace se zázvorem od Saskie Burešové

Budete potřebovat:

  • 600 g krůtích prsou, pokrájených na nudličky
  • 3 lžíce oleje
  • 1 cibuli
  • 2 lžíce na kostičky nakrájené cibule
  • 1 nasekaný stroužek česneku
  • mango
  • 2 plátky ananasu
  • lžíci kari koření
  • půl lžičky kurkumy
  • půl lžičky nastrouhaného zázvorového kořene
  • drůbeží vývar
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • lžíci petrželky
  • sůl a černý pepř

Krůtí prsa nakrájíme na nudličky, které si osolíme a opepříme. Postupně je opékáme na rozehřátém oleji. Maso z pánve vyjmeme a podusíme na ní cibuli a česnek. Přimícháme na kostičky nakrájené mango a ochutíme veškerým předepsaným kořením. Se zázvorem pracujte opatrně. Přilijeme trochu vývaru a smetanu. Vaříme několik minut do zhoustnutí. Do omáčky přidáme opečené maso a nakrájený ananas. Vše prohřejeme a podáváme posypané petrželkou s dušenou rýží.

Gratinované lesní plody podle Milana Drobného

Budete potřebovat:

  • mléko
  • vanilkový pudink
  • cukr
  • vanilkový cukr
  • maliny
  • máslo
  • hrubá mouka
  • smrková šiška

Třetinu mléka potřebnou na přípravu pudinku si odlijeme do misky a rozmícháme v něm vanilkový pudink s cukrem. Zbytek mléka dáme vařit se smrkovou šiškou. Začne-li se mléko vařit, pozvolna vlijeme druhou část a vaříme do zhoustnutí. V hrnci si ohřejeme lesní plody. Vanilkový krém nalijeme na talíř a doprostřed nandáme horké ovoce a posypeme domácí drobenkou.

Další díly VIP Prostřeno sledujte už tento týden v úterý a ve čtvrtek na Prima family ve 20:00.

Něžné detaily i nečekaná jednoduchost. Top manikérkou Instagramu je Tina Goldsteinová | Video: Instagram/Betina Goldstein
reklama
reklama
reklama