reklama

Ve VIP Prostřeno opět vařily celebrity! Máme recepty

Prima family se rozhodla, že úspěšný prázdninový pořad o vaření VIP Prostřeno nechá televizním divákům i na podzim.

Foto: Gourmet Plus Group

Tv Prima šla do prázdninového boje o diváky s úžasným pořadem o vaření. VIP Prostřeno se těšilo velké sledovanosti, a proto se rozhodla televize ve vysílání pokračovat.

VIP Prostřeno dávají každé úterý a čtvrtek v hlavním vysílacím čase. V jeden den vaří vždy dvě osobnosti. I tento týden se utkala čtveřice celebrit a my jsme od nich protřídili recepty a sestavili menu na víkend.

Krémový zelenáč Marie Tomsové

Budete potřebovat:

  • 3 kusy pórku
  • 1 bramboru
  • 1 stroužek česneku
  • kus másla
  • zeleninový bujón
  • jednu tučnou smetanu
  • bobkový list
  • 3 kusy nového koření
  • trochu muškátového oříšku
  • 4 kusy toustového chleba

Pórek a bramboru si nakrájíme na kousky a osmahneme na másle. Vše zalijeme vodou a přidáme bujon. Dochutíme stroužkem česneku a dalším kořením. Polévku vaříme do změknutí brambor a pak vše rozmixujeme. Na zjemnění přidáme smetanu, muškátový oříšek a podle potřeby dosolíme.

Kostky pečiva orestujeme dozlatova na másle a servírujeme zvlášť v misce, aby se pečivo nenasáklo a bylo krásně křupavé. Jako ozdobu posypeme praženými mandlemi.

Čachovbili Bohouše Klepla

Budeme potřebovat:

  • 1 kg kuřecích paliček
  • 2 kusy cibule
  • koření adžika
  • 2 loupaná konzervovaná rajčata
  • chléb
  • olivový olej

Kuře si očistíme a zbavíme ho kůže. Maso potřeme adžikou. Kořením není třeba šetřit, aby se jím maso provonělo a natáhlo. Kuře prudce osmažíme na olivovém oleji a vyndáme. Do stejné pánve si dáme nakrájenou cibuli na větší kusy a orestujeme ji. Přidáme maso a loupaná rajčata. Dusíme asi hodinu a půl pod pokličkou. Maso se podává s chlebem.

Staročeské lívance podle Ivy Hüttnerové

Na kvásek budeme potřebovat:

  • půl kostky droždí
  • lžíci cukru
  • lžíci vlažného mléka
  • lžíci hladké mouky

Na těsto budeme potřebovat:

  • 750 ml vlažného mléka
  • 1 vejce
  • 600 g hladké mouky
  • trochu kůry z citronu
  • špetku soli

Droždí posypeme cukrem a rozmícháme. Přidáme mléko a mouku a necháme kvásek půl hodiny kynout. V misce si smícháme kvásek se vším ostatním, co je potřeba na těsto a necháme jeden a půl hodiny kynout. Z těsta pečeme na lívanečníku lívance z obou stran dozlatova. Podáváme s různým ovocem, džeme, povidly nebo postačí skořice smíchaná s cukrem. Svěží chuť lívanečkům dodá čerstvě ušlehaná smetana nebo jen dobře vychlazená zakysaná smetana

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama