Rychlá večeře: Tři krémové polévky, které zahřejí
Tři recepty na krémové polévky, které vás zahřejí a pomohou s jarní únavou.
Mrazivé počasí nás ne a ne opustit, proto jsme se pro vás nachystali tři recepty na polévky, které zaručeně zahřejí.
Vybrali jsme tři nejoblíbenější krémové polévky, které vás zahřejí a fungují i na jarní únavu. Recepty na krémovou brokolicovou, česnekovou a houbovou polévku jsou tu.
Krémová brokolicová polévka
Budete potřebovat:
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- jednu brokolici
- vegetu
- sůl
- mléko
- hladkou mouku
- vývar
Omytou brokolici si nalámeme na kousky a dáme ji vařit do vývaru asi na 20 minut doměkka. Ponorným mixérem brokolici pořádně rozmixujeme.
Čtěte také: Vařte jednoduše: 5 rychlých večeří pro pracovní týden
V troše mléka si rozmícháme hladkou mouku a po troškách dáváme do polévky. Dobře mícháme a přidáváme opatrně, aby polévka nebyla moc hustá. Dochutíme solí, pepřem či vegetou a zjemníme smetanou ke šlehání. Polévku prodáváme s bylinkovou bagetou nebo s bílým pečivem opečeným na másle.
Krémová houbová polévka
Na tento rychlý recept budete potřebovat:
- 200 ml smetany
- 250 g tmavých hub
- 1 sklenku suchého bílého vína
- 1 cibuli
- 250 g žampionů
- 2 stroužky česneku
- 600 ml zeleninového vývaru
- tymián
- mletý pepř, sůl
- brambory
- strouhaný muškátový oříšek
- olivový olej
Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na kousky. Pokud máme houby sušené, namočíme je na chvilku do vody. Zatím si očistíme cibuli a česnek a vše najemno nasekáme. Brambory si oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
Na olivovém oleji si zpěníme cibulku, česnek, houby, brambory a tymián. Zalijeme vínem. Když alkohol vyprchá, přilijeme vývar a vaříme do změknutí. Po půl hodině polévku stáhneme na menší plamen a přilijeme smetanu, kterou povaříme pět minut a polévka je hotová. Před podáváním polévku dochuťte podle sebe a strouhněte trochu muškátového ořechu. Podávejte s pečivem.
Krémovou česneková polévka
Budete potřebovat:
- 3 lžíce hladké mouky
- 1,5 l vývaru
- 4 lžíce másla
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- 300 g šunky
- půlku cibule
- 16 stroužků česneku
- 2 brambory
- majoránku
- tvrdý sýr
- mlet pepř a sůl
Na kostičky nakrájenou cibuli a 8 stroužků česneku si v hrnci opečeme na másle. Zasypeme moukou a uděláme jíšku, kterou zalijeme vývarem. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a necháme vařit doměkka.
Mezi tím si na pánvi osmahneme šunku. Když jsou brambory měkké, polévku stáhneme a rozmixujeme. Přidáme prolisovaný zbytek česneku, šunku, koření podle chuti a smetanu. Polévku jen pět minut povaříme a podáváme ozdobenou nastrouhaným sýrem a chlebovými krutony.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:
Hubnoucí HIT: Tukožroutská polévka! Pamatujete?
Hovězí maso: Z čeho dělat steak a z čeho guláš?
10 nejnebezpečnějších potravin