Recepty na tři obědy do krabičky: Sníte je s chutí!
Ráda byste si nosila oběd do práce v krabičce, ale došly vám nápady? Vyzkoušejte recepty na kuskus, těstovinový salát s krůtím masem.
Máme pro vás tři recepty na obědy do krabičky, které druhý den vypadají stejně lákavě a svěže, jako ten večer, kdy jste je uvařila. Vyzkoušejte kuskus s paprikami, rýžový salát s tuňákem nebo těstoviny s krůtím masem.
Rády byste si do práce vařily, než utrácet šílené peníze za donáškovou službu? Ochutnejte lehká a chutná jídla, která vás v práci neuspí.
Kuskus s kuřecím masem a paprikami
Na jednu porci si připravte:
- 100 g kuskusu
- lžičku jablečného octa
- 1 malou mrkev
- půlku zelené papriky
- půlku červené papriky
- 80 g kuřecích prsou
- 1 malou jarní cibulku
- 2 lžičky olivového oleje
- půl lžičky kurkumy
- sůl, mletý pepř
Umyté papriky si nakrájíme na kostky. Kdo chce, může si pro barevnost přikrájet ještě žlutou papriku. Cibulku si nasekáme najemno a mrkev na tenké nudličky (alla julienne). Do hluboké pánve si na rozpálený olej dáme osmahnout cibulku a mrkev. Později přidáme kuřecí prsa nakrájena na malé nudličky. Po dvou minutách přijdou do pánve nakrájené papriky. Směs dochutíme solí, pepřem a octem. Přilijeme trochu vody a chvilku dusíme.
Do 100 ml vody dáme kurkumu, sůl a přivedeme k varu. Když se voda zavaří, přidáme kuskus, hrnec přikryjeme, odstavíme ze sporáku a přikrytý necháme stát asi 4 minuty. Pak kuskus zakápneme olejem, promícháme a přidáme do pánve se zeleninou a masem. Společně promícháme. Druhý den, stačí jen chvilku ohřát v mikrovlnné troubě.
Rýžový salát s tuňákem
Na jednu porci si připravte:
- 120 g vařené rýže
- 50 g konzervovaného tuňáka ve vlastní šťávě
- pár černých oliv
- lžíci olivového oleje
- citron
- 1 rajče
- řapíkatý celer
- sůl a pepř
Vymačkáme si šťávu z citronu, kterou prošleháme s trochou olivového leje. Omytá rajčátka si nakrájíme na měsíčky a řapíkatý celer nasekáme najemno. Do misky si nasypeme uvařenou rýži, přidáme rozdrobeného tuňáka bez šťávy, olivy, nastrouhanou citronovou kůru a rajčata. Vše promícháme, dochutíme pepřem, solí a dresinkem z citronu a oleje. Dozdobíme celerem.
Čtěte také: Recept na pravé italské rizoto: Zvládnete ho i vy!
Do salátu se výborně hodí i směs indiánské a bílé rýže. Jídlo si můžete vylepšit zelenými fazolkami, hráškem nebo jarní cibulkou. Rýžový salát se neohřívá.
Těstovinový salát s krůtím masem
Na jednu porci si připravte:
- 150 g vařených těstovin
- 70 g pečeného krůtího masa ( nejlepší je maso ze stehna, ale klidně i prsní řízek)
- 1 červenou cibulku
- 4 žampiony
- hrst slunečnicových semínek
- lžíci jogurtu
- redukované aceto balsamico (sladký balzamikový ocet)
- sůl, pepř, bazalku
- olej
Uvaříme si těstoviny v osolené vodě a necháme je v misce vychladnout. Obereme si krůtí pečené stehno nebo si zprudka osmahneme na pánvi osolený prsní řízek, který si pokrájíme na malé kostičky. Na oleji si zpěníme cibulku a přidáme na větší kousky nakrájené houby. Zeleninu a maso zamícháme do těstovin a dochutíme solí a pepřem.
Připravíme si dresink z jedné lžíce jogurtu a trochu redukovaného balzamikového octa. Omáčku opepříme, osolíme a přidáme k těstovinám. Takto připravený těstovinový salát posypeme slunečnicovými semínky a druhý den jíme studený.
Více receptů s oblíbeným kuskusem najdete ZDE >>
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:
Recepty: Ochutnejte tři výborné špenátové rychlovky!
Jak na tuhé maso? Co s přesolenou polévkou? Poradíme!
Jarní únava neexistuje! (Když víte, jak na to)