Prostřeno: Tento víkend vám uvaří celebrity!
Podívejte se, jak si tento týden vedly celebrity v pořadu VIP Prostřeno. Máme pro vás recepty
Milujete vaření a rádi experimentujete? Pak se s námi podívejte na zoubek celebritám a jejich vaření. Máme pro vás menu, které jsme sestavili z receptů pořadu VIP Prostřeno!
VIP Prostřeno můžete sledovat každý všední den od pondělí do čtvrtka na Prima family v hlavním vysílacím čase. Který recept vás nadchne tentokrát?
Tatarák z uzeného lososa Markéty Hrubešové
Budete potřebovat: 200 g uzeného lososa, šťáva z půlky citronu, šalotku, 2 křepelčí vejce, půl lžičky hořčičných semínek, žitný chléb, bylinky, sůl a pepř
Lososa si nakrájíme na proužky a pak ještě na kostičky. V misce si smícháme rybí maso, hořčičná semínka, olej a citronovou šťávu. Celou směs míchejte opatrně, aby se maso neporušilo. Přidáme nadrobno nasekané bylinky a promícháme. Tatarák necháme odležet v ledničce. Před podáváním zdobíme půlkou vajíčka a čerstvou pažitkou.
Hříbkový krém Alexandra Hemaly
Budete potřebovat: 300 g nakládaných hřibů, 200 g brambor, 1 l zeleninového vývaru, 100 ml smetany, 100 g šalotky, máslo, víno
Najemno nakrájenou šalotku si orestujeme na másle a přidáme hřiby, brambory a zalijeme vývarem. Dusíme 20 minut až nám vše změkne. Nakonec je třeba směs rozmixovat. Zjemníme smetanou a před podáváním do každého šálku nalijeme trochu vína a zalijeme krémem. Podáváme s opečeným toustem.
Panenská svíčková a la Wellington podle Pavla Trávníčka
Budete potřebovat: 2 vepřové panenky, sůl, pepř, 8 druhů pepře, 300 g listového těsta, sádlo, vývar, velké brambory, zeleninu, houbovou směs žampionů a lišek, smetana na vaření, hrst sušených hříbků
Naporcovanou panenku si orestujeme a vyndáme z pánve. Připravíme si listové těsto a panenku do něj zabalíme tak, aby vznikl šáteček. Těsto potřeme vajíčkem a dáme zapéct dozlatova do trouby asi půl hodiny. Brambory dáme vařit v celku. K jídlu si podusíme zeleninu ve vývaru a přidáme jako oblohu na talíř. Smetanovou omáčku si připravíme tak, že si dáme dvě naběračky vývaru k tomu sušené a čerstvé houby. Vše povaříme do měkka. Ke konci zjemníme smetanou. Podáváme maso s bramborem a přelité omáčkou z hub.