reklama

Pořad VIP Prostřeno uvaří v neděli za vás!

Tentokrát jsme pro vás sestavili nedělní menu z pořadu VIP Prostřeno. Uvařte si recepty Ivany Andrlové nebo Yvetty Blanarovičové

Foto: www.gourmetplus.eu

Tento týden jste mohli sledovat kuchařský souboj celebrit v pořadu VIP Prostřeno na Prima Family ve složení Yvetta Blanarovičová, Ivana Andrlová, Michaela Dolinová a Oldřich Navrátil.

Vybrali jsme nejlepší recepty a sestavili jsme pro vás menu na neděli, které potěší nejen vaši rodinu, ale případnou nečekanou návštěvu. Pořad VIP Prostřeno můžete sledovat od pondělí do čtvrtka na Prima family od 20:00 hodin.

Zapečený kozí sýr s cuketou od Yvetty Blanarovičové

Budete potřebovat:

  • 2 cukety
  • 200 g měkkého kozího sýra
  • 3 stroužky česneku
  • 1 hrst petržele
  • olivový olej
  • olivový olej s bazalkou

Cuketu si nakrájíme na plátky a dáme na pečící plech. Na jednotlivé plátky vložíme kousek kozího čerstvého sýra a zatlačíme do něj kousek česneku. Vše děláme tak, abychom z jedné cukety měli příjemnou jednohubku. Zakápneme olivovým olejem a dáme zapéct do předehřáté trouby na 200 stupňů asi 15 minut. Sledujeme, až se sýr rozpustí. Podáváme teplé nebo studené s opečenou bylinkovou bagetou.

Hovězí na houbách Oldřicha Navrátila

Budete potřebovat:

  • 100 g slaniny
  • sůl, pepř
  • 5 kusů cibule
  • 4 plátky hovězího masa
  • olej
  • čerstvé houby

Slaninu si lehce opečeme a přidáme nakrájenou cibulku. Vše osmažíme do zlatohnědé barvy. Před restováním masa si do hrnce přikápneme trochu oleje. Maso si naklepeme a kraje lehce nařízneme. Plátky osolíme, opepříme a orestujeme tak, aby se maso po obou stranách krásně zatáhlo. Vsypeme nakrájené houby a zalijeme trochou vody. Maso dusíme do měkka. Každý, jak potřebuje si ke konci omáčku zahustí jíškou a dochutí. Omáčku podáváme s vařenou rýží.

Španělské pomeranče podle Ivany Andrlové

Budeme potřebovat:

  • 6 kousků španělského pomeranče
  • třtinový cukr
  • vanilkovou zmrzlinu
  • lístky máty
  • 4 cl medoviny

Na pěnové nočky si připravíme:

  • 2 žloutky
  • 100 g hořké čokolády
  • 100 ml smetany
  • 30 g třtinového cukru
  • 50 ml mléka

Nočky si připravíme tak, že oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme třtinový cukr a šlehačem vytvoříme pěnu. Ohřejeme si v kastrůlku mléko a smetanu. Pozor směs nesmí vřít! Ohřátou směsí přelijeme žlutky s cukrem. Vše promícháme a dáme pozvolna vařit, dokud není směs hustá. Hustou směs nalijeme na připravené kousky čokolády a mícháme, až se všechno rozpustí. Takto připravenou čokoládovou pěnu dáme do mističky a dáme do lednice.

Ze dvou pomerančů si vymačkáme šťávu a svaříme ji s trochou třtinového cukru a panáčkem medoviny. Zredukujeme vše na sirup, kterým přelijeme pomeranče. Na talířek dáme dvě kolečka pomeranče, přidáme vanilkovou zmrzlinu a z lednice vytáhneme čokoládovou směs, ze které děláme lžičkou malé nočky. Na talíři zakápneme trochou medu a olivovým olejem. Na závěr pár lístků máty a můžeme podávat.

 

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama