reklama

Pořad Prostřeno uvaří nedělní oběd za vás!

Vyzkoušejte další vynikající recepty z pořadu Prostřeno. Vaření, které vás bude bavit!

Foto: philly.cz

Pořad Prostřeno tento týden nejčastěji v jídelníčku zmiňuje česnekovou polévku. My jsme pro vás sestavili nedělní menu, na kterém nebude chybět recept na krémovou česnekovou polévku, pečený kapr a Panna cotta s krémem.

Vychutnejte si nové recepty z pořadu Prostřeno, který tento týden vaří v na jihu Čech. Pořad o vaření můžete sledovat každý všední den od 18:00 hodin na Prima family.

Česnekový krém s krutony

Nákupní seznam: palice česneku, 300 ml smetany, 100 g másla, sůl, bílý pepř, polévkové koření, 2 lžíce instantní jíšky na zahuštění, 2 housky, 300 ml vývaru.

Česnek si orestujeme na másle a zalijeme smetanou nebo mlékem. Po chvilce vaření přidáme připravený vývar. Polévku osolíme, opepříme a povaříme zhruba 15 minut. Zahustíme jíškou a provaříme ještě 10 minut. Polévku před podáváním rozmixujeme dohladka. Na krutony si osmahneme nakrájenou housku na kostičky. Nejlepší je opékat bílé pečivo na másle. Získá zlatavou barvu a dokonalou křupavost. Tímto jednoduchým a chutným receptem nadchnete každou návštěvu. 

Pečený kapří filet

Nákupní seznam: 5 kapřích filetů, sůl, 3 stroužky česneku, půlka plechovky rajčat, 1 kostka zeleninového vývaru, čtvrtka celeru, 1 mrkev. 5 plátků pancetty, 1 šalotka, 2 snítky petržele, olivový olej, kousek másla, bylinkové pesto, čočka

Kapra si pořádně osolíme a pročesnekujeme. Jako přílohu si připravíme čočku. Orestujeem si mrkev, celer, šalotku na malé kostičky. Přidáme pancettu pokrájenou na nudličky, sterilovaná rajčata a zasypeme čočkou. Vše podlijeme trochou zeleninového vývaru a mícháme do změknutí.

Bylinkové pesto smícháme s olivovým olejem a s petrželí vše rozmixujeme. Kapra orestujeme zprudka na másle, přendáme na pečící papír a dopékáme v troubě asi 15 minut na 170 stupňů. Na pekáč si připravíme kopeček čočky a položíme na něj kapří filety. Potřeme pestem a tak vše dopékáme. Ideální je podávat tento recept ještě s kouskem pečiva.

Panna cotta s krémem

Nákupní seznam: 0,5 l smetany na šlehání, čtvrtka balení želatiny, 3 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce cukr krystal, 1 zamrazená směs lesního ovoce, 2 lžičky vody, 1 vanilkový lusk

Smetanu si povaříme s moučkovým cukrem. Přidáme namočenou želatinu, asi čtvrt pytlíku ve dvou lžících vody. Přidáme rozkrojený a vyškrábaný lusk. Dvě minuty směs povaříme a přecedíme do formiček. Plníme je do tří čtvrtin objemu. Posypeme částí ovoce a dáme na 4 hodiny chladit do lednice.

Krém si nachystáme ze zbytku ovoce, které svaříme s cukrem krystal. Rozmixujeme a přecedíme kvůli peckám. Panna cottu vyklopíme a před podáváním přelijeme ovocným krémem. Můžete tento lahodný dezert dozdobit snítkou mátových lístků.

reklama
reklama
reklama