reklama

Naučte se vařit po peruánsku: Poradíme vám kdy a kde!

Navštivte Dny peruánské kuchyně v pražském hotelu Hoffmeister a ochutnejte nová jídla

Roláda s mléčným karamelem, vanilková zmrzlina
Roláda s mléčným karamelem, vanilková zmrzlina | Foto: www.gourmetplus.eu

Toužíte překvapit nejmilejší návštěvu něčím "exotickým"? Tak, aby si o večeři u vás povídali ještě dlouho? Naučte se vařit po peruánsku - máme pro vás pozvánku!

Velvyslankyně Peru Marita Landaveri slavnostně zahájí 2. února Dny peruánské kuchyně, které v hotelu Hoffmeister budou probíhat až do konce března. Návštěvníci si vychutnají speciální nabídku peruánských pokrmů, které se budou během podávat.

Posuďte sami, nabídka je lákavá:

Bramborový dortík plněný kuřecím salátem (120 korun), chobotnice s chutí černých oliv (220 korun), hovězí polévka se zeleninou a mlékem (120 korun), dušené kuřecí maso v aji omáčce s dušenou rýží (350 korun), marinovaná hovězí svíčková pečená se zeleninou a bramborami (420 korun), roláda s mléčným karamelem, vanilková zmrzlina (120 korun).

Součástí Dnů peruánské kuchyně je také výstava fotografických obrazů fotografa Giorgia Bikkala, nazvaná Colors of Mancora. Výstava potrvá v galerii hotelu Hoffmeister do konce března a je přístupná pro širokou veřejnost.

Peruánský brunch s dětským koutkem

Speciální událostí během daných dnů bude i tematický Peruánský brunch, který se koná v hotelu Hoffmeister 26. února 2012 od 11:30 do 15:30 hodin. Cena na osobu 790 korun zahrnuje včetně bohatého výběru peruánské studené a teplé kuchyně i neomezenou konzumaci alkoholických a nealkoholických nápojů. Pro děti je připraven dětský koutek. Děti do šesti let zdarma, od sedmi do patnácti let je cena 390 korun.

Jeden z důvodu únorového termínu zahájení Dnů peruánské kuchyně jsou oslavy Pisco Sour Day. Od roku 2003 jej obyvatelé Peru slaví první víkend v únoru. Jedná se o vyvrcholení několikadenních peruánských slavností národního nápoje, který se skládá z Pisca, z citronové či limetkové šťávy, vaječných bílků a sirupu. Tento nápoj připravili barmani Alfonso Bregoye a Graciano Cabrera y Alberto Mezarina. Název nápoje Pisco sour byl patentován v hotelu Maury v Peru, avšak jeho celosvětová popularita vzrostla díky legendárnímu hotelu Bolivar, který navštěvovaly hollywoodské hvězdy jako například Ava Gardner a Orson Welles. Během oslav nabízí peruánské bary více než 30 druhů koktejlů na bázi Pisca.

reklama
reklama
reklama