Milujete řepu? Máme pro vás super recepty!
Máme pro vás úžasné recepty z řepy. Ochutnejte!
Milujete červenou řepu a přemýšlíte, které recepty jste ještě nevyzkoušela? Přinášíme recept, který je neobvyklý a hlavní surovinou není nic jiného než červená řepa.
Polévka z červené řepy, salát z červené řepy, plněná řepa a mnoho dalších úžasných receptů je připraveno přímo pro vás. Vyzkoušejte a nebudete litovat.
Krém z červené řepy
Budete potřebovat:
- 750 g červené řepy
- 2 cibule
- 1 lžíce másla
- 1 bobkový list
- 2 zrnka černého pepře
- 500 ml masového vývaru
- sůl, pepř
- šťáva z půlky citronu
- 100 g zkysané smetany
- snítky čerstvého kopru
Očištěnou červenou řepu omyjeme, oloupeme a nadrobno nakrájím. Oloupanou cibulku jemně nasekáme a na rozehřátém másle ji zesklovatíme. Přidáme řepu, bobkový list, celý pepř a osmahneme. Vše podlijeme vývarem, osolíme a opepříme. Přikryté vaříme asi 20 minut na mírném ohni. Vyjmeme koření a okyselíme citronovou šťávou. Polévku rozmixujeme a nakonec vmícháme zakysanou smetanu. Dochutíme koprem a podáváme.
Plněná červená řepa
Budete potřebovat:
- 1 svazek kopru
- 40 obilných klíčků
- 75 g uzeného sýra
- 4 lžíce zákysu
- 2 červené řepy
- čtvrt litru zeleninového vývaru
- 2 lžíce citronové šťávy
Řepu omyjeme a oloupeme. Naklíčené obilí povaříme asi 45 minut a řepu povaříme 45 minut ve slané vodě. Vše necháme zchladnout. Řepu si vydlabeme a zakapeme citronovou šťávou. Sýr nakrájíme na kostičky, přidáme nasekaný kopr a polovinu zákysu. Dopepříme, dosolíme a plníme do řepy. Vydlabanou dužinu rozmixujeme a smícháme se zbylým zákysem, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Podáváme k plněné řepě.
Červená řepa s krůtí náplní
Budete potřebovat:
- 4 červené řepy
- sůl
- 300 g krůtích prsou
- 1 svazek pórkové cibule
- 2 lžíce oleje
- 300 ml smetany
- 4 lžíce strouhanky
- 50 g strouhaného parmazánu
- 1 lžíce másla
- 125 ml zeleninového vývaru
- 4 lžíce zakysané smetany
- trocha pažitky
Červenou řepu vaříme asi 45 minut v osolené vodě. Krůtí prsíčka omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na kolečka a podusíme 5 minut na oleji. Pak dáme osmažit maso, které osolíme a opepříme. Přilijeme 100 ml smetany a necháme povařit. Troubu si předehřejeme na 160 stupňů.
Červenou řepu oloupeme a vydlabeme a naplníme krůtím masem. Strouhanka přijde dohromady s parmazánem a máslem a po jedné lžíci plníme na maso v řepě. Pak řepy pečeme v pekáčku asi 10 minut. Vydlabanou směs přivedeme do varu se smetanou a zakysanou smetanou a rozmixujeme. Přidáme dužinu a dochutíme. Omáčku dáváme k upečené řepě.