reklama
 

Domácí zrmzlina snadno a rychle!

Máte v horkých letních dnech rádi zmrzlinu? Vyzkoušejte naše recepety!

Foto: philly.cz

Teplé počasí přímo svádí k tomu, abychom si dali zmrzlinu. Pokud chcete zdravé mlsání, můžete si pravou ovocnou zmrzlinu vykouzlit doma. Díky zmrzlinovači a receptům na zmrzliny, kterých je hromada, máte zmrzlinový pohár během několika minut.

Pokud nechcete používat do zmrzlinovače již hotové směsi, snadno nakombinujete ovoce s tvarohem, smetanou nebo zakysanou smetanou. Domácí zmrzlina je ideálním dezertem na horké léto. Podívejte se a vyzkoušejte naše recepty na zmrzlinu, které připravíte se zmrzlinovačem nebo bez.

Čokoládový sen

Nákupní seznam: 30 g kakaa, 150 ml smetany ke šlehání, 50 g nerafinovaného cukru, 100 g čokolády na vaření, 285 ml plnotučného mléka

Sehnat dobrou čokoládovou zmrzlinu je dnes docela umění. Pokud už ji objevíme, stojí hodně peněz. Zkuste recept na čokoládovou zmrzlinu. Mléko s cukrem přivedeme k varu a potom do něj vmícháme na kousky nalámanou čokoládu a proseté kakao. Celou směs sundáme z plotny a mícháme, dokud se nerozpustí čokoláda.

Směs necháme vychladnout. V druhé misce si vyšleháme smetanu a vmícháme do chladného čokoládového krému. Připravíme si nádobu a celou směs do ní vlijeme a dáme zamrazit. Pokud chcete opravdu kvalitní zmrzlinu, je dobré ji několikrát během mražení promíchat. Asi po 4 hodinách můžete zmrzlinu servírovat.V případě, že vlastníte zmrzlinovač, je zmrzlina hotová do 30 minut.

Jemná jahodová zmrzlina

Nákupní seznam: 500 g jahod, 200 ml smetany, moučkový cukr dle chuti

Jahody musí být úplně zmrzlé. Následně je dáme do mixéru a rozmixujeme na jemnou ledovou tříšť. Postupně přiléváme trochu smetany a stále mixujeme. Až se nám podaří rozmíchat všechnu smetanu, přidáme trochu cukru. Záleží na tom, jak jsou jahody sladké. Smetanu přiléváme tak dlouho, než nám vznikne trochu tekutější kaše. Vše přelijeme do nádoby a necháme v mrazáku pořádně zatuhnout.

Smetanové pohlazení

Nákupní seznam: 180 g cukru, 18 g dextrózy, 46 g sušeného mléka, 567 g mléka, 166 g smetany, 22 g žloutků, půl vanilkového lusku

Vše se smíchá a pasteruje na 85 stupňů Celsia. Ze směsi se musí před zamražením vyndat vanilkový lusk, který by mražením zhořkl. Vychladlou směs vložíme do zmrzlinovače. Bez tohoto přístroje se tento recept vytvořit nedá, zmrzlina ztuhne v jednu velkou kostku a nedá se konzumovat.

Zdravé mlsání

Nákupní seznam: 500 g jahod, 5 lžic medu, šťávu z půlky citronu, 250 g tvarohu nebo mascarpone, dřeň z vanilky

Veškeré ingredience pořádně rozmixujeme a hladkou směs plníme do připravených kelímků. K zakoupení jsou i formičky do mrazáku, kde je součástí i držátko. Vznikne vám velmi zdravý a dobrý nanuk. Jednotlivé tvarohové nanuky můžete před podáváním namočit do čokolády a získáte tak nezapomenutelný dezert.

 

 

Dokonalý střih, mistrovský potisk, andělský průstřih. To jsou nekrásnější róby z Emmy | Video: Associated Press
reklama
reklama
reklama