reklama
Móda a krása
Zdraví
Sex a vztahy
Životní styl
Celebrity
Horoskopy
Velikonoční recepty: Vyzkoušejte zdravější varianty a nezapomeňte na bylinky
4
/10
Prohlédnout znovu
Zavřít
Foto: iStock
Pomazánka z červené čočky a mrkve
Ingredience:
150 g červené čočky
1 větší mrkev
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
lžička citronové šťávy
hrst nasekané zelené petrželky
sůl, pepř podle chuti
Postup
Cibulku nakrájíme nadrobno a osmahneme krátce na oleji.
Přidáme strouhanou mrkev a ještě krátce orestujeme.
Čočku propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Přidáme na pánev k mrkvi, osolíme, opepříme a zalijeme trochou vroucí vody.
Na mírném plameni, za občasného míchání vše vaříme asi 20 min., dokud čočka nezměkne a voda se nevypaří. Směs by měla získat kašovitou konzistenci.
Čočkovou směs necháme zchladnout. Nakonec ji dochutíme citronovou šťávou, olivovým olejem, utřeným česnekem a nasekanou zelenou petrželkou.
reklama
Další zajímavé články
Co možná ještě nevíte o sexu: Intimní zajímavosti, které vás překvapí
Adventní věnec: letošním trendem je minimalismus
Čínský horoskop 2025: Co přinese rok dřevěného Hada?
reklama
Doporučené recepty
reklama