reklama

Velikonoční recepty: Vyzkoušejte zdravější varianty a nezapomeňte na bylinky

Pomazánka z červené čočky a mrkve

Ingredience:

  • 150 g červené čočky
  • 1 větší mrkev
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • lžička citronové šťávy
  • hrst nasekané zelené petrželky
  • sůl, pepř podle chuti

Postup

  1. Cibulku nakrájíme nadrobno a osmahneme krátce na oleji.
  2. Přidáme strouhanou mrkev a ještě krátce orestujeme.
  3. Čočku propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Přidáme na pánev k mrkvi, osolíme, opepříme a zalijeme trochou vroucí vody.
  4. Na mírném plameni, za občasného míchání vše vaříme asi 20 min., dokud čočka nezměkne a voda se nevypaří. Směs by měla získat kašovitou konzistenci.
  5. Čočkovou směs necháme zchladnout. Nakonec ji dochutíme citronovou šťávou, olivovým olejem, utřeným česnekem a nasekanou zelenou petrželkou.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama