reklama
Vaření
Móda
Rodina a vztahy
Zábava
Zdraví
Blogy
Vaření
Velikonoční recepty: Vyzkoušejte zdravější varianty a nezapomeňte na bylinky
1
/10
Prohlédnout znovu
Zavřít
Foto: archiv PR
Vláčný mrkvový beránek
Ingredience:
300 g špaldové mouky
4 střední mrkve nastrouhané na jemno
½ kelímku kyšky
2 vejce
3 lžíce kokosového oleje
3 lžíce medu
1 balíček prášku do pečiva bez fosfátů
nasekané mandle
sušené ovoce - rozinky, brusinky, kustovnice čínské
špetka soli
šťáva z čerstvého citronu
Postup
Nastrouhanou mrkev vyšlehejte s vajíčky. Přidejte kyšku, kokosový olej a med a znovu vyšlehejte.
Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a vyšlehejte, nakonec přidejte mandle a sušené ovoce a vyšlehejte hladké těsto.
Formu na beránka vymažte kokosovým olejem a vysypte špaldovou moukou.
Nalijte těsto do vymazané formy a pečte na 180 °C.
Vyzkoušejte špejlí, jestli je beránek hotov, podle typu formy trvá pečení 40 minut až hodinu a čtvrt.
reklama
Další zajímavé články
Stará láska nerezaví. Kterým slavným párům to vyšlo až na druhý pokus
Prague Fashion Week na molu. Česká móda umí být dramatická, provokativní i koketní
Nemá děti a získala si filmové srdce Hugha Granta. Jaká je Renée Zellwegerová?
reklama
reklama
reklama
reklama