reklama

Velikonoční recepty: Vyzkoušejte zdravější varianty a nezapomeňte na bylinky

Bylinková polévka s vejcem

Ingredience

  • 2 hrsti jarních bylinek (lístky pampelišky, fialky, sedmikrásky, jahodníku nebo kopřiv, zelené petrželky a pažitky)
  • 10 dkg másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 vejce
  • pepř a sůl podle chuti
  • 1 lžíce kysané smetany
  • 1 l vody

Postup

  1. Bylinky opláchneme vodou a nesekáme nadrobno, krátce osmahneme na másle.
  2. V jiném hrnci si připravíme jíšku. V hrnci rozpustíme máslo a vsypeme mouku, za stálého míchání necháme zezlátnout. 
  3. Do hrnce s hotovou jíškou pak vlijeme vodu, osolíme a opepříme, přidáme bylinky podušené na másle.
  4. Necháme chvilku povařit a nakonec rozkvedláme do polévky jedno vejce.
  5. Lehce nahořklou chuť polévky můžeme zmírnit lžící kysané smetany.

Náš tip: Pokud chcete polévku ve variantě bez mouky, zkuste to s rozmixovanými ovesnými vločkami.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama