Bylinková polévka s vejcem
Ingredience
- 2 hrsti jarních bylinek (lístky pampelišky, fialky, sedmikrásky, jahodníku nebo kopřiv, zelené petrželky a pažitky)
- 10 dkg másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 vejce
- pepř a sůl podle chuti
- 1 lžíce kysané smetany
- 1 l vody
Postup
- Bylinky opláchneme vodou a nesekáme nadrobno, krátce osmahneme na másle.
- V jiném hrnci si připravíme jíšku. V hrnci rozpustíme máslo a vsypeme mouku, za stálého míchání necháme zezlátnout.
- Do hrnce s hotovou jíškou pak vlijeme vodu, osolíme a opepříme, přidáme bylinky podušené na másle.
- Necháme chvilku povařit a nakonec rozkvedláme do polévky jedno vejce.
- Lehce nahořklou chuť polévky můžeme zmírnit lžící kysané smetany.
Náš tip: Pokud chcete polévku ve variantě bez mouky, zkuste to s rozmixovanými ovesnými vločkami.